Studium, rekvalifikační kurzy, školení a semináře
ochrana osobnich udaju podle obecneho narizen i eu (gdpr) ve verejne sprave

Studium-Kurzy.cz











ŠKOLENÍ: Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě # 1. VOX a.s.

Od 25. 5. 2018 bude přímo účinné obecné nařízení o ochraně osobních údajů (ON - GDPR), které z větší části nahradí současný zákon č. 101 - 2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Nařízení přináší nové povinnosti a instituty, zejména klade na správce požadavek samostatně vyhodnotit a zavést dlouhodobou implementaci ON, vlastní schopnost vyhodnocování, reakcí na žádosti subjektů údajů, na bezpečnostní incidenty, požadavky dotčených osob. Očekává se zesílení dozorové činnosti Úřadu pro ochranu osobních údajů, dramaticky se zvýší sankce, které může ukládat. Seminář poskytne přehled o tom, jak zpracovávat osobní údaje dnes a jak od účinnosti nového nařízení, jak připravit přechod na ON – GDPR, naučí orientovat se v o ochraně osobních údajů, tj. v základních principech, pravidlech a praktických postupech podle aktuální rozhodovací praxe Úřadu pro ochranu osobních údajů. * Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě • právní úprava ochrany osobních údajů, předpisy EU (Obecné nařízení – GDPR), zákon č. 101 - 2000 Sb., jeho postavení v právním řádu ČR, novelizace – jak Obecné nařízení – GDPR nahradí „stojedničku“, • co je Obecné nařízení – GDPR a jeho působnost, změny oproti současnému stavu, výjimky, • základy Obecného nařízení – GDPR, definice, pojmy, práva subjektů údajů a povinnosti správců, princip publicity a diskrétnosti ve veřejné správě, • 7 základních zásad zpracování osobních údajů podle Obecného nařízení – GDPR, principy a omezení (zákonnost, korektnost a transparentnost; omezení účelu; minimalizace údajů; přesnost; omezení uložení; integrita a důvěrnost; odpovědnost správce), • kroky správce pro zajištění compliance (souladu) – postup organizace při zavedení Obecného nařízení – GDPR (vstupní analýza, vyhodnocení, řešení), • právní tituly („právní základy“) pro zpracování osobních údajů, souhlas a jeho podmínky a využití, • zvláštní kategorie osobních údajů (citlivé údaje), • práva subjektů údajů, změny a dopady (přístup, oprava, výmaz, omezení, přenositelnost, námitka), • pověřenec pro ochranu osobních údajů, kodexy, osvědčení, • institut „posouzení vlivu na ochranu osobních údajů“, záměrná a standardní ochrana dat, • bezpečnost osobních údajů: technická, organizační, • povinnosti správce a zpracovatele, odpovědnost správce za zpracovatele (smlouva), sankce. Praktické situace: • nakládání s rodnými čísly, • poskytování informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím a ochrana osobních údajů (poskytování informací o činnosti orgánů územní samosprávy, zápisy a záznamy zastupitelstev, zveřejňování rozhodnutí orgánů veřejné správy, poskytování informací o platech zaměstnanců veřejné správy), • pracovněprávní předpisy (sledování zaměstnanců na pracovišti a ve společných prostorách prostřednictvím kamerových systémů se záznamem, sledování e-mailové komunikace zaměstnanců), • osobní údaje a elektronická komunikace – kamerové systémy, e-mailová komunikace, nevyžádaná obchodní sdělení, • zpracování údajů podle zvláštních právních předpisů.






Obsah kurzu - školení     Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě• právní úprava ochrany osobních údajů, předpisy EU (Obecné nařízení – GDPR), zákon č. 101 - 2000 Sb., jeho postavení v právním řádu ČR, novelizace – jak Obecné nařízení – GDPR nahradí „stojedničku“,• co je Obecné nařízení – GDPR a jeho působnost, změny oproti současnému stavu, výjimky,• základy Obecného nařízení – GDPR, definice, pojmy, práva subjektů údajů a povinnosti správců, princip publicity a diskrétnosti ve veřejné správě,• 7 základních zásad zpracování osobních údajů podle Obecného nařízení – GDPR, principy a omezení (zákonnost, korektnost a transparentnost; omezení účelu; minimalizace údajů; přesnost; omezení uložení; integrita a důvěrnost; odpovědnost správce),• kroky správce pro zajištění compliance (souladu) – postup organizace při zavedení Obecného nařízení – GDPR (vstupní analýza, vyhodnocení, řešení),• právní tituly („právní základy“) pro zpracování osobních údajů, souhlas a jeho podmínky a využití,• zvláštní kategorie osobních údajů (citlivé údaje),• práva subjektů údajů, změny a dopady (přístup, oprava, výmaz, omezení, přenositelnost, námitka),• pověřenec pro ochranu osobních údajů, kodexy, osvědčení,• institut „posouzení vlivu na ochranu osobních údajů“, záměrná a standardní ochrana dat,• bezpečnost osobních údajů: technická, organizační,• povinnosti správce a zpracovatele, odpovědnost správce za zpracovatele (smlouva), ...


Podrobnosti o kurzu & přihláška na kurz
  • Obecné nařízení (GDPR) se vztahuje na všechny správce a zpracovatele osobních údajů, tedy všechny orgány veřejné správy, zřizované organizace, ovládané obchodní společnosti, školy, výzkumné instituce a další. Seminář je určen všem, kteří přicházejí do styku s osobními údaji zaměstnanců, občanů, klientů a ostatních osob, včetně vedoucích pracovníků, jednatelů či jiných zástupců správce zodpovědných za nastavení procesů, a nově též osob, které budou plnit roli „pověřence ochrany osobních údajů“ (vlastní zaměstnanec nebo externista). Na semináři získáte informace, jak zpracovávat osobní údaje ve veřejné správě dnes a jak od účinnosti nového nařízení. Důraz se klade na přechod na nové nařízení.
  • Ing. Mgr. Oldřich Kužílek specialista na poskytování, zveřejňování, zpřístupňování, ochranu a další nakládání s informacemi ve veřejné správě; autor zákona o svobodném přístupu k informacím; podílel se na přípravě zákona o registru smluv, na metodice MV ČR k zákonu o registru smluv
  • Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.
  • Po objednání obdržíte na Vámi uvedený e-mail zálohovou fakturu s organizačními pokyny. Částku je možno uhradit hotově v místě konání nebo bankovním převodem. Počítačové kurzy je možné platit pouze bezhotovostně. Bezplatné storno semináře přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před jeho zahájením. Po tomto termínu a v případě, že se účastník bez písemné omluvy na seminář vůbec nedostaví, je povinen uhradit plnou cenu semináře.
Termíny školení -- NA VYBRANÉ ŠKOLENÍ SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT --

SEARCHŠkolení: Ochrana osobních údajů


Listopad 2017 # Reagujte na změny a předcházejte finančním sankcím Zpracování osobních údajů je dnes nezbytnou součástí všech podnikatelských aktivit a výkonu veřejné správy, dotýká se prakticky každého z nás, ať z pozice zpracovatele (tzv. správce), nebo z pozice fyzické osoby, jejíž data jsou ...   Kurz od firmy: Top Vision
Říjen 2017 # Číslo akreditovaného kurzu: Akreditováno MV AK - PV-196 - 2010 Vyhněte se obrovským pokutám. Evropské nařízení GDPR představuje revoluční změnu v ochraně a přístupu k osobním údajům. Obsah: - porovnání dosavadní právní úpravy (zákon č. 101 - 2000 Sb.) a nové právní úpravy (Nařízení Evropského parlamentu a Rady ...   Kurz od firmy: Aliaves&Co., a.s.
Listopad 2017 # Číslo akreditovaného kurzu: Akreditováno - MV AK - PV-196 - 2010 Vyhněte se obrovským pokutám. Evropské nařízení GDPR představuje revoluční změnu v ochraně a přístupu k osobním ...   Kurz od firmy: Aliaves&Co., a.s.


Listopad 2017 # Číslo akreditovaného kurzu: Akreditováno MV AK - PV-196 - 2010 : Připravujeme ...   Kurz od firmy: Aliaves&Co., a.s.
Listopad 2017 # Číslo akreditovaného kurzu: AK - PV-196 - 2010 Akreditace: MV ...   Kurz od firmy: Aliaves&Co., a.s.
Říjen 2017 # Číslo akreditovaného kurzu: Akreditováno MV AK - PV-196 - 2010 : Od 7.9.2017 změna ceny !!!! Přihlášky doručené 7.9.2017 a pozdějji ...   Kurz od firmy: Aliaves&Co., a.s.
Říjen 2017 # GDPR – General Data Protection Regulation. Už nějakou dobu jedno z nejdiskutovanějších témat! Úlohou GDPR je zvýšit ochranu osobních dat občanů. Blíží se datum 25.5.2018, kdy nová legislativa EU vstupuje v platnost. Vznikne tak nový nástroj pro posuzování důvěryhodnosti subjektů trhu.  ...   Kurz od firmy: Top Vision
Říjen 2017 # V průběhu semináře budete seznámeni s důležitými změnami, které přinese s účinností od května roku 2018 „Obecné nařízení o ochraně osobních údajů“. Řada stávajících povinností byla podstatným způsobem modifikovaná nebo k nim přibyly povinnosti nové, jež primárně posilují práva subjektu údajů a jeho postavení vůči správcům. Všechny ...   Kurz od firmy: 1. VOX a.s.
Listopad 2017 # Od 25. 5. 2018 bude přímo účinné obecné nařízení o ochraně osobních údajů (ON - GDPR), které z větší části nahradí současný zákon č. 101 - 2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Nařízení přináší nové povinnosti a instituty, zejména klade na správce požadavek samostatně vyhodnotit a zavést d...   Kurz od firmy: 1. VOX a.s.
Říjen 2017 # Obsah: * Archivace dat * Právní předpisy * Evidence, uchovávání a vyřazování dokumentů * Základní pojmy – dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, archivní zpracování * Archivace digitální a analogová * Archivace dat jiným subjektem za úplatu * Ohlašovací ...   Kurz od firmy: Studio W
Listopad 2017 # Program semináře: * Povinné subjekty, včetně územních samosprávných celků a jejich orgánů a veřejných institucí Aktuální soudní a jiné odborné výklady k šíři okruhu povinných subjektů (např. obchodní korporace ovládané státem ...   Kurz od firmy: Agentura BOVA - RNDr. Ivana Hexnerová


Říjen 2017 # Odborný program semináře: * Základní právní rámec oblasti ochrany osobních údajů v EU. * Výklad připravované novelizace zákona č. 101 - 2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve světle probíhajících změn právních podmínek pro zpracování osobních dat. ...   Kurz od firmy: Agentura BOVA - RNDr. Ivana Hexnerová


Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě

Strana: | 1 << | >> 2 | Celkem: 15 seminářů, kurzů a/nebo školení



Nebo hledat pouze kurz: | Ochrana | osobních | údajů | podle | Obecného



http://studium-kurzy.cz/skoleni_69247_ochrana-osobnich-udaju-podle-obecneho-narizeni-eu-(gdpr)-ve-verejne-sprave.html






OBEC.net, sro
CZ, Brno, Potocni 8

info(at)obec.net
tel: 775 193 488
  Pujcovna-Pronajem.cz Registrace zdarma
PraceJobs.com Volné pracovní místa






[?]

[?]
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více zde